Što je ELFS?

Dizajneri branda, Ivan Tandarić (1982) i Aleksandar Šekuljica (1985), diplomirali su 2009. godine dizajn na TTF-u u Zagrebu. Brand su razvijali paralelno uz studij, a svoje kolekcije izlažu na velikim samostalnim modnim revijama.

Posljednjih godina svojim su se dizajnom istaknuli u samom vrhu hrvatske mode. Prepoznatljivi po komercijalnom dizajnerskom pristupu te po poimanju mode kao zabave, iz sezone u sezonu iznova oduševljavaju kritiku i publiku svojim revijama.

Modni izričaj baziraju na tragu osvještenog trasha, a kao inspiracija za revije poslužili su im izbori ljepote, ikona trash miljea – David Hasselhoff, turbofolk, pionirka silikon-ljepote te dancerica iz devedesetih – Kasandra, splitska kraljica aerobika – Nataša Bebić, kao i najpoznatija sapunica ikad -Dinastija. Osim u modnom kontekstu, spominje ih se i u kontekstu camp kulture. Razlog tome je što svojim radom predstavljaju iskorak prema eksperimentiranju s kičem, istodobno mijenjajući njegovu konotaciju. Brand su etablirali igrajući se logomanije, ironično ističući logotip kao statusni simbol.

S brandom se se poistovjetile brojne domaće zvijezde. Sve je to doprinjelo stvaranju prepoznatljivog modnog brenda te je ELFS postao prepoznatljiv pod sinonimom “No.1 Fashion brand with LOVE!”

DGF_8108a